Het heiligverklaringsproces van Carlo Acutis is officieel begonnen! Lees hier verder.

Wonderen van Zalige Carlo Acutis

Zaligverklaring:

Matheus, een Braziliaans jongetje van zes jaar, leed aan ringvormige pancreas, een aangeboren afwijking van de alvleesklier. Hierdoor kon hij geen eten en drinken binnenhouden.
Op een dag was hij aanwezig bij een zegening met een reliek van Carlo Acutis in een kerk. Toen Matheus de reliek mocht aanraken, vroeg hij om de genade niet meer te hoeven overgeven, en vanaf dat moment kon hij zijn eten en drinken binnenhouden.

Matheus heeft enkele jaren diagnostische onderzoeken ondergaan, waarbij duidelijk werd dat zijn alvleesklier gezond was en zijn ziekte volledig verdwenen was. De artsen noemden het een onverklaarbare, volledige genezing. Een wonder dus, dat gebeurd is op voorspraak van Carlo Acutis.

Paus Franciscus heeft dit wonder op 21 februari 2020 erkend, waardoor Carlo Acutis op 10 oktober 2020 zalig werd verklaard.

(Komende) Heiligverklaring:

Valeria Valverde, een 21-jarige vrouw uit Costa Rica, verwondde haar hoofd ernstig bij een fietsongeluk in Firenze, waardoor ze bijna overleed. Ze onderging een noodcraniotomie en haar situatie was zeer kritiek; ze kon ieder moment overlijden.
Zes dagen na het ongeluk ging Valeria’s moeder naar Assisi om bij het graf van de Zalige Carlo Acutis te bidden voor genezing van haar dochter. Diezelfde dag begon Valeria weer zelfstandig te ademen en de volgende dag herstelden haar bovenste ledematen en gedeeltelijk haar spraak.

Tien dagen later werd Valeria ontslagen van de intensive care en ze onderging verder onderzoek waaruit bleek dat de kneuzing in haar hersenen volledig was verdwenen.Tegen de medische voorspellingen in had Valeria slechts één week fysiotherapie nodig en op 2 september 2022, twee maanden na haar ongeluk, vierde ze haar volledige genezing samen met haar moeder bij het graf van de Zalige Carlo Acutis in Assisi.

Op 23 mei 2024 erkende Paus Franciscus dit wonder, waardoor Carlo Acutis heilig zal worden verklaard.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Vul onderstaand formulier in en we sturen jou de maandelijkse nieuwsbrief per mail toe!

"*" geeft vereiste velden aan

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Google Privacybeleid en de Google Servicevoorwaarden zijn van toepassing.